Tzatziki met ingemaakte komkommer, Griekse yoghurt en dille ijs
Ingrediënten
500 ml water
220 g suiker
280 g citroensap
6 g citras
10 g agar agar
100 g geplukte dille
3 eiwitten
3 g zout
200 g suiker
140 g poedersuiker
200 ml Griekse yoghurt
4 el ingemaakte komkommerblokjes
takjes dille
Bereidingswijze
Meng water, suiker, citroensap, citras en agar agar en breng vervolgens aan de kook
Laat afkoelen en blender door elkaar met de dille
In een ijsmachine opdraaien of in de vriezer laten opstijven en af en toe met een garde de ijskristallen losroeren
Klop het eiwit met de suiker en het zout op tot stijve pieken
Spatel hier de poedersuiker doorheen en spreid de meringue 1 cm dik op bakpapier uit
Laat gedurende 40 minuten uitdrogen in een heteluchtoven op 125 °C
Maak op het bord een spiegel van de Griekse yoghurt
Leg daarop de blokjes komkommer en in het midden een quenelle dille-ijs
plak twee schotsen meringue tegen het ijs aan en maak af met de dille