Ingezonden recepten

  OOK lekker met
Kesbeke!

Op zoek naar inspiratie met het zuur van Kesbeke? Ontdek heerlijke recepten die onze fans hebben ingezonden!  Probeer het zelf, en laat je verrassen door de veelzijdigheid van Kesbeke zuur. Heb je zelf een leukrecept? Stuur het in en wie weet wordt jouw recept ook op onze website geplaatst.

Ingezonden recepten

Ingezonden door
Geert Brouwers

Ingrediënten
piccalilly
appel
appel-perenstroop
jus de veau
bloedworst
ganzenlever
duivenborstfilet
boter
peper en zout

Bereidingswijze
Maak saus door 1 deel jus de veau en 1 deel stroop te verwarmen. Bak bloedworstschijven, ganzenlever en duivenborstje in boter (p+z) en houdt warm. Bak 3 gelijke schijven appel in boter.

Opmaak
langwerpig bord 3 plakken appel naast elkaar. Bloedworst, lever en duivenborstje op appelschijf. Warme stroopsaus boven en warme picalilly onder de gerechtjes.

Ingezonden door
L. Voskuil

Ingrediënten
1 blik smac/ blikworst
augurken
gekookte eieren
gekookte aardappels
1 appel
gesnipperd uitje
zilveruitjes
Vogel’s herbamare
(halfvolle) mayonaise

Bereidingswijze
Snijd de koud geworden, gekookte aardappels met een eiersnijder in blokjes. Alle overige ingredienten snipperen of in blokjes snijden en alles goed door elkaar husselen. De mayonaise erdoor scheppen, kruiden naar smaak met de Herbamare. De hoeveelheid ingredienten hangt af van het aantal mee-eters: ik doe altijd een hele pot augurken en een heel potje zilveruitjes op ongeveer 2 kilo aardappels.

Ingezonden door
Carla Wisse

Ingrediënten
10 grote Amsterdamse uien (Kesbeke)
2 eetlepels augurkplakjes (Kesbeke)
300 gram gerookte Amsterdamse ossenworst
100 gram Old Amsterdamkaas; in grove flinters geschaafd
Handvol fijnbladige veldsla (Amsterdams vet)
3neetlepels mayonaise
3 eetlepels jonge jenever

Bereidingswijze
Leg voor het bereiden de ossenworst 20 minuten in de vriezer.
Was de veldsla, verwijder de lelijke worteltjes en hak de sla grof.
Snijd 6 Amsterdamse uien. doormidden. Hak de rest, samen met de augurkplakjes heel fijn en meng dit met de mayonaise en de jenever.
Snijd de ossenworst direkt uit de vriezer in flinterdunne plakjes en schik deze spiraalvormig en dakpansgewijs op 4 grote borden, te beginnen midden op het bord.
Leg midden op de ossenworst een pluk veldsla met daarop 3 halve Amsterdamse uien. Verdeel de augurk-uisaus in speelse cirkels over de worst en strooi er tenslotte de flinters kaas over.

Ingezonden door
Marianne Koch

Ingrediënten
1 rollade (varken),boter
pot middelgrote amsterdamse uien
2 eetl donkere basterd suiker, glas port, bindmiddel,bouillon.Werkwijze

Bereidingswijze
Braad de rollade aan in de boter en blus af met wat nat van de amst.ui en wat bouillon.laat gaar worden. als rollade gaar is in aluminium folie weg leggen. uit de braadpan wat vet afscheppen in een koekepan de uien halveren en in vet zachtjes wat bruin bakken nu basterdsuiker erbij en doorroeren zachtjes laten pruttelen tot siroopje pas op met verbranding. ondertussen vocht van rollade opwarmen port toevoegen naar smaak en wat door laten koken naar smaak peper en zout toevoegen en binden met allesbinder tot mooi sausdikte rollade snijden op schaal leggen wat saus erop gieten en de gakarameliseerde uien

Ingezonden door
Anja Mazeland

Ingrediënten
400 gram kipfilet
1 rode paprika
1 groene paprika
zout
peper
halve eetlepel paprikapoeder
1 eetlepel maizena
50 gram boter
1 ui
1 deciliter bouillon van blokje
1 pot Kesbeke Amsterdamse Smul Uien 370 ml
2 eetlepels ketjap manis
2 theelepels sambal
stroopWerkwijze

Bereidingswijze
De kipfilet in blokjes snijden, snel aanbraden in de hete boter. Het vuur tot half hoog temperen en het vlees omscheppen met zout en peper, paprikapoeder en maizena, 3 minuten bakken.
De ui, sambal en paprika toevoegen en meebakken. Bouillon, het sap van de amsterdamse uien en ketjap toevoegen en 15 minuten zachtjes laten pruttelen. Na 10 minuten de amsterdamse uien erbij doen en op smaak maken met stroop.

Serveer met turks brood of naan brood.

Ingezonden door
Andre Kuhn

Ingrediënten
Amsterdamse uien
Augurken
Kappertjes
Peterselie/kervel
Mayonaise (zelfgemaakt)
Dyon mosterd
Dikke witte asperges
Artisjokken
Beenham
Rosbief
Hard gekookte eieren

Bereidingswijze
Maak een klassieke remoulade saus peterselie/kervel niet n de saus maar later, mag met eigengemaakte mayo kan ook met pot, ik neem Hellmans (geen suiker) voeg veel hardgekookte eieren toe in kleine stukjes (dubbel door de eiersnijer) afhankelijk van de gewenste dikte van de saus, kook de mooie dikke asperges, laat lauw worden, kook de artisjokken gaar, om af te pellen. Serveer de asperges met een beetje kervel/peterselei op een bord met de saus, ham en rosbief plakjes kunnen erbij evenals de artisjokken, heerlijk om te dippen/scheppen.

Dit is een variant op de klassieker asperges met mayo.

Ingezonden door
Angelique de Gast

Ingrediënten
4 augurken fijngehakt
4 verse blaadjes munt, fijngehakt
150 ml boerenyoghurt
scheutje olijfolie extra vierge
zeezout

Bereidingswijze
Mix de augurken, munt door de yoghurt en breng op smaak met de olijfolie en zout.

Erg fris bij een lamsvlees en gepofte aardappels.

Ingezonden door
Michelle van Klaveren

Ingrediënten
2 uien
200 gram prei
200 gram wortelen
1,2 kilo Kesbeke augurken
2 (kippe) bouillontabletten
500 tot 750 cc water
2 teentjes knoflook
2 aardappeltjes
1 glas witte wijn
1 theelepel tijm
peper
wat boter
klein potje creme

Bereidingswijze
Augurken wassen en in blokjes snijden, wortelen, uien, prei en aardappel snijden
Boter smelten en uien, wortelen, knoflook, prei en augurken toevoegen en vijf minuten stoven.
Wijn, water, bouillontabletten, aardappel, tijm en wat peper toevoegen
Een uurtje laten koken
Pureren met de staafmixer en serveren met een lepeltje creme fraiche er in.

Ingezonden door
Loes

Ingrediënten
1 kilo gemengd gehakt
1 pakje uiensoep
1 ei
2 grote eetl paneermeel
1 flesje tomatenketchup
halve pot zoetzure zilveruitjes [klein potje]
4 eetl vocht van uitjes
halve zak bruine suiker
peper

Bereidingswijze
Meng het gehakt met de uiensoep, ei, 2 eetlepels paneermeel. Maak er kleine balletjes van. Verhit boter of een olijfolie,bak de gehaktballetjes rondom bruin aan. Voeg zilveruitjes ,ketchup,bruine suiker,en vocht van de zilveruitjes aan de gehaktballetjes toe.
Op een laag vuur laten sudderen,deksel op de pan ong. 20 min. Breng de saus op smaak met zout en peper.

Ingezonden door
Bob Gerritsen

Ingrediënten
Verse Boerenkool
Spekjes
Langedijker Muizen
Keurslagers rookworst
Vleesjus
Piccalilly & peper

Bereidingswijze
Bak spekjes uit , Kook aardappelen- Langedijker Muizen en kook Boerenkool samen met de aardappels.
Warm de Rookworst op (net niet koken).

Ingezonden door
T.M. Hommersom

Ingrediënten
Boerenkool
Rookworst van de echte slager
Augurken
Piccalilly

Bereidingswijze
Boerenkool stamppot. Garneren met schijfjes rookworst, schijfjes augurken en een eetlepel piccalilly.

Ingezonden door
Loes Meijboom

Ingrediënten
3 a 4 riblappen in flinke dobbelstenen, Bloem.
100gr spek dobbelsteentjes.
1rode paprika in stukken
1gele paprika in stukken
1groenepaprika in stukken
3 rode uien in halve ringen
500gram kastanjechampignons gehalveerd
500 ml bouillon
12 kerstomaten
500ml rode wijn
olijfolie
vloeibaar boter
verse kruiden(thym rozemarijn )
Dessertlepel zeezout.
Peper naar smaak,
3kruidnagelen 4 laurierblaadjes
1eetlepel bruine kandij.
Scheutje balsamico of ketjap naar smaak.

Bereidingswijze
Liefst in creusetpan, anders in braadpan. Vlees bestuiven met bloem. Boter en olie verhitten. Vlees dichtschroeien, peper en zout toevoegen.
Kruidnagel en laurier in een thee-ei meetrekken. In een koekenpan spekjes uitbakken en bij het vlees doen. Bouillon en wijn in de pan en in de oven op 100 graden ongeveer 3 uur zacht stoven. Intussen in de koekenpan uien, paprika en champignons fruiten.Na 3 uur de gefruite groenten en tomaatjes toevoegen. Kruiden, balsamico en/of ketjap erbij.

En nu het belangrijkste:
3 eetlepels zilveruitjes met vocht
3 eetlepels augurkenblokjes met vocht

Serveren met stokbrood om het heerlijke vocht op te dippen.
De tweede dag heerlijk met piccalilly en kidneybonen.

Wij eten dit regelmatig met een stevige rode wijn.

Ingezonden door
Noortje van Gaalen

Ingrediënten
1 blik bruine bonen
2 teentjes knoflook
250 gram taugé
Rookworst
Chilipoeder
Pot Kesbeke zilveruitjes
2 bananen
1/2 pot pindakaas
Azijn
Melk

Bereidingswijze
Worst snijden, samen met taugé in pan fruiten. Afgegoten bonen en pindakaas erbij. Beetje melk erbij (dik houden). Zilveruitjes en banaan (in plakjes) erbij. Met azijn (of vocht uitjes), chilipoeder en knoflook (evt zout en ketjap) op smaak brengen.

Ingezonden door
A. Knol

Ingrediënten
Varkensvlees
Spek
Dobbelsteentjesaardappel
Worteltjes en dobbertjes
Kesbeke zilveruitjes

Bereidingswijze
Dobbelsteentjes aardappel in het frituurvlees en spek in stukjes braden is alles lekker bruin dan alles door elkaar hutselen.

Ingezonden door
De Wilde

Ingrediënten
Amsterdamse uien van Kesbeke
Old Amsterdam kaas
Cornichons van Kesbeke
Cocktailworstjes
Cherrie tomaatjes
Harde droge cervelaatworst
Grote prikkers

Bereidingswijze
Halveer de Amsterdamse uien, snijdt de kaas in blokjes. snijdt de droge cervelaatworst in plakjes en halveer deze. Rijg aan de prikkers eerst een stukje cervelaatworst, dan een cornichon van Kesbeke, dan een blokje kaas, dan een halve Amsterdamse ui van Kesbeke, dan een cocktailworstje en als laatste een cherrie tomaatje.

Heerlijke proeven van de gecombineerde zoet-zuur smaken van kesbeke met de hartige smaken van de kaas en worst. Heerlijk als bourgondisch borrelhapje!

Ingezonden door
M. Slot

Ingrediënten
Kip
Kruiden kip tikka (silvo)
Voorgebakken pistoletjes
Rucola
Rode ui (halve ringetjes)
Kesbeke dwarsliggers(in blokjes gesneden, kan je zelf de grote bepalen)
Olijfolie
Curry mango saus (Heinz)

Bereidingswijze
Doe olijfolie in een bak, voeg de kip tikka kruiden hier aan toe (truk is iets meer kruiden toe te voegen dan in de verhoudingen op het pakje staat), snijd de kip in kleine stukjes en marineer deze in de kip tikka olie (15 min). Bak de kip in een bakpan (aan het einde wat hoger zetten zodat het donkerder wordt) bak ondertussen de broodjes af. Als de broodjes klaar zijn rucola op de broodjes doen, dan wat kip, dan wat curry mango saus, wat rode ui, blokjes dwarsliggers en dan smullen maar. Pas op je vingers!

Ingezonden door
Paul Exel

Ingrediënten
2 eetlepels Kesbeke Piccalilly
1 el droge witte wijn
1 tikje olijfolie

Bereidingswijze
Ingredienten lekker mengen en je hebt een heerlijke dressing voor over de sla of rauwkost.

Ik maak hem al jaren en iedereen vind hem top!

Ingezonden door
Ger Steegmans

Het gerecht bestaat uit
• Kropsla- kruiden soep
• Mintolie
• Crème van biologische geitenkaas uit Heeze met zwarte peper en citroenrasp
• Schaafijs van augurken van Kesbeke
• Plakjes augurk van Kesbeke
• Cress soorten ( shiso purper, limoen cress) en tuinkers

• Kropsla- kruidensoep

Ingrediënten
0.5 ltr room
0.5 ltr vis bouillon
0.5 ltr kippen bouillon
0.5 kg kropsla
4 gr verse salie
10 gr verse kervel
2 gr verse munt
15 gr verse waterkers
8 gr verse zuring
5 gr verse dragon
15 gr verse platte peterselie
100 gr roomboter
15 gr zout
Theelepel “Sucro” van Texturas ( ongeveer 10 gram) voor de luchtigheid/ schuimvorming

Bereidingswijze
De room samen met de kippen- en de vis bouillon aan de kook brengen.
Sla en alle verse kruiden wassen en plukken ( blaadjes gebruiken niet de stelen) daarna in de boter rustig stoven met het zout. Hierna de room en de bouillons erbij doen en alles fijn mixen met een staafmixer. Vervolgens zeven door een fijne zeef. Afproeven en eventueel nog zout toevoegen. Bij de doorgifte de soep verwarmen tot 70 graden en vervolgens Sucro toevoegen en de soep luchtig opschuimen m et een staafmixer. (Soep niet te warm laten worden anders vervalt de werkzaamheid van de Sucro)

• Mintolie

Ingrediënten
0.5 ltr room
4 grote bossen mint, gewassen (geplukte blaadjes)
3 dl neutrale olie (bv zonnebloemolie)
Zout

Bereidingswijze
De mint blaadjes in kokend water goed gaar koken. Zeven en koud spoelen in ijswater. Daarna goed droog deppen, water eruit knijpen en in een blender fijn draaien met de olie. Op smaak brengen met het zout. Hierna zeven door een fijne zeef. Eventueel in een flesje doen. Bij de doorgifte in de warme soep druppelen.

• Geitenkaas crème

Ingrediënten
100 gram biologische geitenkaas uit Heeze
1 dl room (ongezoet)
Zwarte verse peper uit de molen
Rasp van ½ citroen, gewassen
Zout naar smaak

Bereidingswijze
Geitenkaas met de room fijn draaien met een (staaf)mixer. Hierna op smaak brengen met verse zwart e peper uit de molen, de citroenrasp en het zout. Eventueel in een spuitzakje of spuitflesje doen. De geitenkaas crème in het bord, of op de rand van het bord spuiten, vlak voordat de warme soep erin gaat.

• Schaafijs van augurk

Ingrediënten
2,5 dl Kesbeke augurken nat, zoet zuur ( uit het potje waar de augurken inzitten)
75 gram witte basterdsuiker
Mosterdzaadjes
Plakje augurk

Bereidingswijze
Augurkennat lauw warm maken zodat de suiker hierin oplost. Daarna in een bakje in de vriezer zetten en om de 20 minuten met een garde erdoor heen roeren. Als het bevroren is met behulp van een vork of lepel ijs eraf schaven en in een bevroren glaasje apart bij de warme soep serveren. Het schaafijs af garneren met de mosterdzaadjes die onderin het potje augurken van Kesbeke zitten en een dun plakje augurk.

• Cresstakjes

Bereidingswijze
Bord af garneren met takjes shiso purper, limoen cress, tuinkers en mosterdzaadjes.

Met dit heerlijke recept heeft Ger Steegmans de receptenwedstrijd 2016 – 2017 troostprijs gewonnen!

Ingezonden door
Ellen Dijkman

Ingrediënten
350 gram volkoren-spaghetti
2 oudbakken bruine pistoletjes (verkruimeld)
4 eetlepels zilveruitjes
350 gram broccoli in kleine roosjes
1 rood pepertje zonder zaadjes in ragfijne ringetjes
2 banamensjalotjes in ragfijne ringetjes
1 teentje knoflook uit de pers
4 eetlepels olijfolie
6 rijpe kumquats in dunne plakjes
Sap en geraspte schil van 1 citroen
3 eetlepels Wodka
Peper en zout

Bereidingswijze
Kook de spaghetti met een beetje zout gaar volgens aanwijzingen op de verpakking. Kook de laatste 3 minuten de broccoli mee.
Verhit de olijfolie en laat hiein de sjalotjes, pepertje, knoflook en broodkruimels in ca 5 minuten op halfhoog vuur knapperig bakken, maar niet verbranden. (blijf regelmatig roeren met een spatel)

Giet de spaghetti en broccoli af en schep er de sjalotmassa, kumquats, Wodka zilveruitjes en citroen door. Warm alles snel goed door en breng de spaghetti desgewenst verder op smaak met peper en zout.

Ingezonden door
Ben Koster

Ingrediënten
3 el mayo
1 el tomatenketchup
1 tl mosterd
1 tl mierikswortel (uit een potje)
Citroensap
Paar druppels Tabasco
Een handvol zeer fijngesneden zilveruitjes
2 augurkjes, ook zeer fijngesneden.
Zout

Bereidingswijze
Alles goed roeren (snij de uitjes en augurkjes echt heel fijn) en een kwartiertje of meer in de koelkast op smaak laten komen. Hou de saus soepel en niet te dik. Eventueel een beetje melk bijvoegen. Enjoy.

Dat alles maakt een heerlijke, rijke saus die het prima doet bij hamburgers en andere gebakken of gegrilde vleesgerechten uit de iets ruigere keuken. Niet voor watjes dus! Maar wel suikervrij, mits de juiste mayo en ketchup wordt gebruikt. Want de zilveruitjes en augurk en van Kesbeke zijn suikervrij! En dat is een groot goed. Nog afgezien van de prima smaak.

Ingezonden door
Eva Lisman

Ingrediënten
75 gr gerookte zalm
2 grote Kesbeke augurkenC
6 (provencaalse)groene olijven
Theelepel honingmosterd
1/2 tl gembersiroop
Klein stukje spaanse rode peper (1 cm)
5 takjes verse koriander
1 el creme fraiche
Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze
Hak de Zalm, augurken, olijven, spaanse peper en koriander (enkele blaadjes achterhouden voor garnering) in kleine blokjes. Meng met de honingmosterd, gembersiroop en creme fraiche. Voeg eventueel zout en verse peper naar smaak toe. Laat de smaken een half uurtje intrekken in de koelkast.

Je kunt hier heel leuke hapjes mee maken! Bijvoorbeeld:
– Gerold in een plakje kipfilet ( vleeswaar)
– Op een rondje geroosterd maisbrood
– Als timbaaltje op een bedje van reepjes sla en rucola
– Op een blini ( weer eens iets anders dan kaviaar!)
– In een uitgehold zoet tomaatje of mini paprika

Echt heerlijk, weer eens wat anders en altijd een succes op feesten, partijtjes en luie zondagmiddagen voor de tv.

Ingezonden door
Wina van Dijk

Ingredienten
1 potje Kesbeke Piccalilly traditioneel geel
4 eetlepels Kesbeke augurkenblokjes
500 gram witbroodmix
3 dl handwarm water
40 gram zachte roomboter
1 ei
150 gram geraspte Old Amsterdam
3 blikjes tonijnmoot op water à ca 185 gram
3 hardgekookte eieren
6 ansjovisfilets
wat extra bloem

Bereidingswijze
Kneed een soepel deeg van de broodmix, water, roomboter, ei en de helft van de Old Amsterdam. Kneed er op het laatst de goed uitgelekte ugurkblokjes door en laat het deeg een half uur rijzen op een warme plek.
Maak intussen de vulling. Laat de tonijn uitlekken en verdeel de moten in kleine stukjes. Pel de eieren en snijd ze fijn.
Hak de ansjovisfilets in heel kleine stukjes. Meng de tonijn, eieren, ansjovis en de rest van de kaas door de piccalilly.
Verwarm de oven voor tot 200 graden.
Rol het gerezen deeg uit tot een rechthoekige lap van ca 20×30 cm. Verdeel daarover gelijkmatig het piccalilly-mengsel en rol de lap vanaf een smalle kant op. “Plak” de deegnaad met een beetje water stevig vast op de rol. Snijd de rol in 8 gelijke schijven en leg deze op een vel bakpapier op de ovenbakplaat. Bak de broodjes midden in de voorverwarmde oven in 25 minuten gaar.
Serveer de broodjes lauw of koud, zodat de vulling weer wat stevigheid heeft gekregen.

Met dit heerlijke recept heeft Wina van Dijk de receptenwedstrijd 2016 – 2017 gewonnen!

Ingezonden door
M. de Koning

Ingrediënten
1 blik tonijn op water
Coctailsaus van een goed merk, b.v. de Vos Lemmens
1 Kesbeke augurk
Mespuntje cayennepeper

Bereidingswijze
Tonijn goed laten uitlekken, vermengen met 2 eetlepels coctailsaus (kan ook iets meer of minder, niet te nat en niet te droog)
Augurk fijngesneden erdoorheen mengen, cayenepeper toevoegen.

Snel klaar, heel simpel en heerlijk bij de lunch of ’s avonds op een toastje.

Ingezonden door
Desiree Hovestad

Ingrediënten
Blikje tonijn op waterbasis
2 eetlepels mayonaise
1 eetlepel yoghurt
3 kesbeke augurken
Handje tuinkers
5 pruimtomaten
Paprikapoeder, peper, zout

Bereidingswijze
Maak de tonijn los, snijd de augurken fijn en meng deze met de mayonaise, yoghurt, tuinkruiden en een mespuntje paprika. houd wat tuinkers over voor de garnering. Bewaar ook het tonijnblikje om het torentje te maken, maak de binnenkant even schoon met een doekje. Hol de pruimtomaten uit en snijd het overgebleven vruchtvlees in kleine blokjes. Wat wat peper en zout aan het tomatenmengsel om het iets meer smaak te geven.

Pak het tonijnblikje en leg hier een laagje van het augurken/ tonijn mengsel in, druk het licht aan. Leg hier een laagje van de tomatenblokjes op en druk weer licht aan. Keer het blikje om en je hebt een mooi lekker torentje van tonijn. Eventueel garneren met wat leuke sprietjes tuinkers.

Ingezonden door
Claudia wijdeven

Ingrediënten
Blikje tonijn
Potje kesbeke augurkenblokjes
Mayonaise
Kappertjes
Rosbief
Bruin brood
Basilicum
Knoflook

Bereidingswijze
Rooster 2 sneetjes bruin brood, besmeerd met knoflook een paramenten in de oven, laat afkoelen. Maak van de tonijn, augurkenblokjes, kappertjes en mayonaise, een lekkere romige tonijnsalade. Beleg de sneetjes brood met een paar blaadjes verse basilicum, daarna rijkelijk beleggen met de rosbief en daaronder tonijn salade.

Heerlijk als voorgerecht, ook lekker als lunch. Succes verzekerd!

Ingezonden door
Miranda Roalddahlschool

Ingrediënten
2 tabletten kruidenbouillon
1 liter water
1½ pot Kesbeke piccalilly
1 rode paprika
1 groene paprika
2 dl slagroom
500 gram garnalen
6plakjes bladerdeeg
en wat croutons

Bereidingswijze
Breng de bouillonblokjes met het water aan de kook. Snijd ondertussen de halve paprika’s in blokjes. Voeg zodra de bouillon kookt 1 pot piccallily en de paprika toe en laat de soep even zachtjes doorkoken.

De pan van het vuur nemen en de room en de garnaaltjes door de soep roeren en op smaak brengen met de rest van de piccallily. Vervolgens de soep weer even verwarmen maar niet meer laten koken. Wij doen er wat crotons bij zetten het in een soepkopje even in de oven. Een plakje bladerdeeg er over en de verrassing is compleet

Ingezonden door
Linda

Ingrediënten
300 g zeetongfilet;
100 g scampi’s;
200 g groene asperges;
1 tomaat;
3 fijngesneden blaadjes sla;
1/4 fijngehakte rode peper;
1 eetlepel Kesbeke wortelsalade;
5 champignons, in dunne schijfjes;
2 eetlepels olijfolie;
1 eetlepel balsamico-azijn;
Bieslook;
Peper en zout

Bereidingswijze
Stoom of kook de zeetongfilet en de scampi’s. Laat afkoelen. Kook de asperges 5 minuten met een beetje zout. Voeg er de tomaat, rode peper, en champignons aan toe en laat nog 30 seconden doorkoken. Giet de groente af, ontvel de tomaat en snij in blokjes. Laat alles afkoelen en voeg de wortelsalade toe. Meng de ingrediënten voor de vinaigrette en verdeel over de groente, sla en vis. Doe alles in een kom.

Ingezonden door
Richard Stein

Ingrediënten
500 gr zelfrijzend bakmeel
200 ml melk
2 eieren losgeklopt
250 gr roomboter
4 eetlepels stroop
Scheutje melk

Bereidingswijze
Met de mixer het bakmeel melk en de eieren met een snufje zout (dik beslag). Schep het beslag in een schaal of vorm en zet deze au bain marie dus in een andere pan met water.laat dit ongeveer een uur garen. Laat hem daar na afkoelen in de koelkasten snijd hem aan dikke plakken

Smelt intussen de boter en roer de stroop en een beetje melk door.meng goed tot een smeuig sausje ontstaat. Bak de plakken in een koekepan om en om bruin en giet wat van de saus erover

Een ouderwets volendams recept!

Ingezonden door
Suzanne van der Wielen

Ingrediënten
Twee stelen bleekselderij
Twee eetlepels gehakte walnote
Twee eetlepels gehakte Kesbeke augurken
Twee eetlepels sour cream, twee eetlepels rozijnen
Snufje cayennepeper
Theelepel kristalsuikerP
Peper en zout.

Bereidingswijze
De bleekselderij fijnsnijden (doe ik machinaal) en alle ingrediënten toevoegen. Het moet een smeuïg geheel worden, ongeveer totdat je er canelles van kunt vormen. Als het te droog is, voeg je wat yoghurt of nog wat sour cream toe.

De salade is heerlijk bij kip maar ook lekker op de boterham.

Ingezonden door
Richard Rijser

Ingrediënten
Witlof
Augurken
Amsterdamse uien
Paprika
2 gekookte eieren
Olijf olie
Azijn
Mayonaise
Slasaus
Zwarte peper
Zout
Paprika poeder

Bereidingswijze
4 stronkjes witlof fijn snijden.
3 augurken fijn snijden.
2 adam uien fijn snijden.
1 rode paprika fijn snijden.

In de schaal scheutje olijfolie, scheutje azijn, 1 eetlepel mayonaise, 1 eetlepel slasaus, zwarte peper naar smaak, niet teveel zout. De gesnede witlof, augurk, uien, en paprika erbij en door elkaar mengen. De eieren in plakjes er door heen doen. Als laatste paprika poeder erover heen garneren.

Heerlijk met gebakken aardappels en gegrilde kip!

Ingezonden door
Spanenberg

Ingrediënten
Wasabi
Nori
Gele komkommer in zuur
Sushi rijst
Azukipasta
KikkomanWerkwijze

Bereidingswijze
Sushi rijst volgens japans recept met goede rijstazijn afmaken. Noriblad afpassen voor Yellow Fin sushi. Gele komkommers pureren.
Maak kuiltje in rijst smeer het in met azuki pasta en vul het af met gele kommer puree. Tenslotte Noriblad erom heen wikkelen.
Serveren samen met wasabi en kikkoman.

Ingezonden door
Floor Jager

Ingrediënten
5 witte boterhammen, zonder korst
Kruidenboter
5 eetlepels augurken in blokjes gesneden
100 g zuivelspread met mierikswortel
150 g gerookte zalm
20 plakjes gesneden grote augurk
20 blaadjes peterselie

Bereidingswijze
Bestrijk de boterhammen met kruidenboter en snijd ze elk in vieren. Rooster ze in een voorverwarmde oven (200 ºC) totdat ze lichtbruin zijn. Pureer de augurkenblokjes met de zuivelspread met een staafmixer. Snijd de zalm in 20 stukjes en leg ze op de toast. Lepel de spread erop en garneer met de augurkplakjes en de peterselie. Serveer direct.

Ingezonden door
Wendy van Beeten

Ingrediënten
Gerookte zalm
Picalily
Bosuitje
Wrap

Bereidingswijze
Wrap dun besmeren met de picalily. plakje gerookte zal erop. Bosuitje in hele dunnen ringetjes snijden en deze erop doen. Oprollen en in plakjes 2 cm snijden.
cochtail prikkertje erin en smullen maar.

Ook lekker met ham kaas!