Gezond

Smaakvol en...
  ideale slankmaker

Tafelzuren zijn niet alleen smaakvolle toevoegingen aan je maaltijden, maar ook gezond! Denk bijvoorbeeld aan de klassieke augurken of andere ingelegde groenten. Deze zure lekkernijen hebben diverse gezondheidsvoordelen.

Allereerst zijn augurken en ander ingelegd zuur rijk aan vitamines en mineralen, die essentieel zijn voor je algehele welzijn. Bovendien bevatten ze vaak probiotica, wat gunstig is voor je darmgezondheid. Deze probiotica ontstaan tijdens het fermentatieproces van het inleggen. 

Een ander voordeel van tafelzuur is dat het laag is in calorieën. Dus, voor iedereen die let op zijn of haar gewicht: je kunt met een gerust hart genieten van tafelzuur. Het past perfect in een dieet en je wordt er zeker niet dik van!

Voor degenen die nieuwsgierig zijn naar de ingrediënten van onze tafelzuren: op deze website staat bij elk product duidelijk aangegeven wat erin zit. Bij sommige producten maken we gebruik van natuurlijke zoetstoffen als alternatief voor suiker.

Bij bepaalde producten worden ook de toevoegingen zoals sulfiet, sacharine en riboflavine (vitamine B) gebruikt. Hier een korte uitleg over deze toevoegingen, want we zijn altijd duidelijk wat er in onze producten zit.

Sulfiet

Dit is een conserveermiddel dat ervoor zorgt dat voedsel langer houdbaar blijft en zijn kleur behoudt. Op etiketten kan het worden aangeduid met E-nummers tussen E220 en E228. Voor de meeste mensen zijn sulfieten veilig en veroorzaken ze geen gezondheidsproblemen wanneer ze worden geconsumeerd in de hoeveelheden die in voedsel worden aangetroffen.


Sacharine

Dit is een kunstmatige zoetstof die veel zoeter is dan suiker maar geen calorieën bevat. Hierdoor kunnen producten zoet smaken zonder dat ze bijdragen aan gewichtstoename.


Riboflavine (Vitamine B2)

Dit is een essentiële vitamine voor ons lichaam. Het helpt bij het omzetten van voedsel in energie en zorgt voor een gezonde huid en ogen. Bovendien kan het als kleurstof worden gebruikt om een goudgele kleur aan voedsel te geven.


Met deze kennis kun je bewust en met plezier blijven genieten van de heerlijke tafelzuren in ons assortiment!