Tosti ‘Halfom’ pekelvlees, kalfslever, groene asperge, mosterdzaad, augurken-gel
Ingrediënten
2 Lange sneetjes vers wit brood
300 g Kalfslever
300 g Olijfolie
4 Plakken dun gesneden pekelvlees
4×8 st jonge groene asperges
Zachte roomboter
Mosterdzaad
Augurken-gel: 500 g Kesbeke augurkenvocht, 5 g gellan
Bereidingswijze
Kook de asperges 2 minuten in water met zout en koel gelijk af in ijskoud water. Konfijt de kalfslever 40 minuten in olijfolie op 60 graden en laat opstijven in de koelkast. Snij in dunne plakjes. Beleg 1 plak kalfslever met 1 plak pekelvlees en plaats hier bovenop nog een plakje kalfslever. Smeer de lange sneetjes brood aan 1 kant in met boter. Leg de plakjes gestapelde pekelvlees en kalfslever op plak wit brood op de beboterde kant. Plaats hier bovenop gelijkmatig naast elkaar de groene asperges en plaats hier weer bovenop een plak wit brood. Snijd de tosti netjes af en plaats deze in een bakpan met een beetje olijfolie en bak aan beide kanten goudbruin, laat de binnenkant niet te warm worden. De tosti rechtop zetten en besprenkelen met wat mosterdzaad. Augurken-gel: breng augurkenvocht samen met gellan aan de kook, laat afkoelen en stop de massa in een blender en draai tot een gladde gel, eventueel verdunnen met nog wat extra augurkenvocht.