Makreel krokant gebakken aardappel, ‘bommetje van Oos’, ravigote vinairgrette
Ingrediënten
2 Makreelfilets
4 Plakken zuurdesem brood (3 mm dik)
200 g Aardappelpuree
25 g Kappertjes gehakt
25 g Sjalot gehakt
20 g Bieslook gesneden
5 g Olijfolie
10 g Platte peterselie gehakt
10 g Chardonnay-azijn
15 g sushi-azijn
1 Teentje knoflook
2 Kesbeke zure bommen
in blokjes gesneden
Bereidingswijze
Makreelfilet met de huidkant op de plak zuurdesem plaatsen. Leg de makreelfilet in de bakpan op de broodkant en bak deze goudbruin totdat de makreel halfgaar is. Ravigote vinaigrette: de ingrediënten mengen en lauwwarm opwarmen. Aardappelpuree verhitten en beetje smeuïg houden. Een volle lepel op het bord plaatsen en hier 1 lepel van de blokjes zure bom bovenop scheppen.