Lauwwarme coquille

Lauwwarme coquille, Octopus, zoet-zure rode biet, stengelsla, hibiscus, blauwe kaas

Ingrediënten
8 st coquille
2 octopus armen
2 blaadjes laurier
1/2 bol knoflook
300 g zoet-zure rode biet
30 g hibiscus
40 g blauwe kaas (bevroren)
1 st stengelsla

Bereidingswijze
Marineer de bieten met de hibiscus overnacht en draai deze door tot een gladde puree en passeer door een fijne zeef. Kook de octopus 40 minuten in water met zout, knoflook en laurier, laat in het vocht afkoelen. Rooster de octopus op de BBQ totdat deze gekarameliseerd is aan de buitenkant. Snij de coquilles in 2en en rooster in een droge hete pan, aanmaken met klein beetje zeer fijn gesnipperde sjalot, limoensap en zeezout. Kook de stengelsla en maak aan met wat olijfolie en zout. Rasp de bevroren kaas met een microplane.