Tartaar van reebok, citroengeranium, ingezuurde tulpenbol, rodekool, amsterdamse ui, bloedworst, lavas
Ingrediënten
200 g Reebok platte bil
3 Blaadjes lavas
Olijfolie
Nootmuskaat
crème citroengeranium: 50 g citroengeranium, 50 g mayonaise, 50 g volle yoghurt
¼ Rode kool
4 Kesbeke Amsterdamse uien
4 Ingezuurde tulpenbollen
bloedworst-dressing: 50 g bloedworst, 50 g kippenbouillon,
25 g zonnebloemolie, 5 g sherry-azijn, 5 g sushi-azijn, limoensap
Bereidingswijze
Reebok fijnsnijden tot tartaarvlees en aanmaken met zout, olijfolie en wat vers geraspte nootmuskaat. Lavas fijnsnijden en door de tartaar mengen. Bloedworst dressing: ingrediënten in de blender doen en fijndraaien, passeren door een fijne zeef. Crème citroengeranium: citroengeranium fijnsnijden en vermengen met yoghurt en 24 uur laten marineren. Yoghurt blenderen en passeren door een fijne zeef, dit vermengen met de mayonaise. Rode kool dun snijden en aanmaken met een scheut bloedworst- dressing. Ingezuurde tulpenbol en Amsterdamse ui in schelpjes snijden, aanmaken met olijfolie.