Soep van bruine bonen, roggebrood, katenspek en piccalilly

Soep van bruine bonen, roggebrood, katenspek en piccalilly

Ingrediënten
250 gr bruine bonen (blik)
50 gr ontbijtspek
2 sjalotten
½ prei
50 gr wortel
1 liter runderbouillon
2 stengels bleekselderij
1 blaadje laurier
roggebrood
katenspek
Kesbeke piccalilly
Kesbeke zilveruitjes
Kesbeke zoetzure rode ui
Kesbeke augurk
Dijonmosterd
lardons van uitgebakken spek
diverse cressoorten

Bereidingswijze
Fruit ontbijtspek met de sjalotten, prei, wortel en bleekselderij. Voeg de uitgelekte bruine bonen toe met laurierblad.
Voeg dan de runderbouillon toe en kook gaar. Dan blenderen, zeven en op smaak brengen.
Roggebrood in lange banen snijden insmeren met mosterd, beleggen met katenspek. Leg hierop garnituren van augurk, zoetzure rode ui, piccalillycrème, zilverui, kleine lardons uitgebakken spek.