Merg met ui, violetmosterd en krokante couscous
Ingrediënten
500 gr pastabloem
280 gr eidooier
20 gr zout
0,5 dl water
0,5 dl olijfolie
8 Amsterdamse uien
1 potje Kesbeke zilveruitjes
2 cl basilicumpesto
200 gr couscous
1 dl sojaolie
150 gr rundermerg
1 teen knoflook
2 blaadjes laurier
2 dl bietensap
30 pousse d’epinard (spinazie blaadjes)
Bereidingswijze
Pastadeeg:
meng bloem, eidooier, zout, water en olijfolie
Mergcrème
merg 10 min. blancheren in knoflook/laurier-bouillion
Vervolgens tot crème draaien met violetmosterd
Amsterdamse uitjes halveren en de ‘schelpjes’ loshalen, de helft in bietensap leggen
Couscous krokant bakken in sojaolie, daarna mengen met basilicumpesto
Garneer met blaadjes pousse d’epinard