Bloemkool met Pierre Robert en crème van ui, gepofte cracker van de huid, witte bonen, chorizo & cornichons
Ingrediënten
1 bloemkool
600 gr boter
truffel
2 tenen knoflook
6 blaadjes laurier
200 ml witte wijn
1 Pierre Robert kaasje
4 witte uien
1 pot Kesbekezilveruitjes
2dl room
1 dl melk
Bereidingswijze
boter verwarmen (tot hazelnoot bruin)
dan door een fijne zeef
groen van bloemkool afsnijden en in zijn geheel goudbruin bakken in boter
na het bakken van de bloemkool, laurier, knoflook en witte wijn toevoegen aan de boter (braadjus)
Pierre Robert ontdoen van de buitenkant en losroeren met een garde
3 uien aanzetten, afblussen met room en melk
laten staan en dan tot gladde crème draaien in de blender
1 ui halveren en droog roosteren in de pan, dan de schelpjes eruit halen
garneer met plakjes truffel en een paar zilveruitjes