Zure en gepofte bieten, witlof en dashiboter
Ingredienten
2 rauwe bieten
1 el seru dashi 4 el sushiazijn
1 el droge witte wijn
1 el vintage sojasaus
30 ml slagroom
100 g roomboter, in blokjes
2 Kesbeke zure rode bieten
2 mini bieten, rauw
in dunne plakjes gesneden witlof en kruiden
Bereidingswijze
Verpak de bieten in aluminiumfolie en pof ze 1 uur in de gloeiende houtskool van de barbecue (of 2 uur in de heteluchtoven op 170 °C)
Schil de bieten en snij ze in gelijke parten
Meng dashi, sushiazijn, soja, slagroom en witte wijn en breng aan de kook
Roer er van het vuur af de koude boter in klontjes door zodat een emulsie ontstaat
Leg 2 parten gepofte biet en 2 parten zure biet op elk bord
Leg de blaadjes witlof en kruiden op het bord
Verdeel de rauwe minibiet en schenk de dashiboter erbij uit