Worteltjestaart
Ingredienten krabtartaar van noordzee krab
150 gr suiker
200 gr boter
300 gr bloem
1 ei
10 gr kaneel
10 gr gember
10 gr kardemom
1 l wortelsap
100 gr custard
300 gr dooier
600 ml geslagen room
1 pot Kesbeke geraspte wortel
Bereidingswijze
Kook wortelsap met de custard
Giet op de dooier met 50 gr suiker, laat afkoelen
Sla room lobbig en spatel door de massa
Kook 2 l wortelsap met 50 gr verse gember
Zeef en breng op 28 brix (zoetgehalte) met suikerwater
Turbineer in ijsmachine
Meng 300 gr bloem, 200 gr boter, 100 gr suiker, 1 ei en specerijen tot deeg
Kruimel en bak 12 min. af op 165°
Tableer oranje chocolade • vul hiermee een wortelvorm met wortelcreme
Garneer gerecht met loof en geraspte wortel