Forel van ‘t Smallert zure bom, augurkennat, prei en hangop
Ingrediënten
2 forelfi lets met vel zonder graat
300 g grof zeezout
200 g basterdsuiker
½ bos dille
40 g korianderzaad
40 g anijszaad
20 zwarte peperkorrels
2 preien
100 g hangop
100 ml peterselie- olie
200 g bonken geschild
½ bos dille fi jngesneden
200 g Kesbeke augurkennat
1 grote Kesbeke augurk
Bereidingswijze
Meng een halve bos fijngesneden dille met korianderzaad, anijszaad, basterdsuiker, zeezout en peperkorrels
Verspreid op de fi letkant van de forel en laat 48 uur marineren Spoel vervolgens de fi lets af en verwijder de huid, snij in mooie tranches
Brand de prei met een gasbrander van buitenaf volledig zwart en gaar 15 minuten op 180 °C in de oven
Pel dan de zwarte buitenkant eraf en snij elke prei in vier gelijke stukken
Kook de aardappelen gaar, giet af en draai in de blender glad
Strijk de gladde massa uit over bakpapier en laat in de oven uitdrogen op 60 °C gedurende 3 uur (indien nodig langer)
Frituur vervolgens en laat afkoelen alvorens de zeer fijngesneden dille eroverheen te strooien
Plaats twee stukken prei op elk bord en spuit hier zigzag de hangop op, beleg deze met plakjes augurk en beleg vervolgens met de aardappelcracker
Leg daarnaast de getrancheerde forel
Vermeng het augurkennat met de peterselie-olie en roer totdat mooie parels van de olie ontstaan
Giet om de forel heen