Eend van de barbecue met kappertjes en VOC kruiden

Eend van de barbecue met kappertjes en VOC kruiden. Octopus, zoet-zure rode biet, stengelsla, hibiscus, blauwe kaas

Ingrediënten
2 eendenborstfilets
2 Kesbeke augurken
½ knolselderij
2 st steranijs
1 kaneelstokje
2 st kardemom
3 blaadjes laurier
2 st foelie
2 dl room
1 dl melk
3 dl Madeira
1 potje kappertjes
100 gr gele rozijnen

Bereidingswijze
Eendenborstfilet en augurk op de barbecue.
Daarna de huid van de eend krokant bakken in braadpan.
Eendenbraadjus afblussen met Madeira, daarna laurier, kardemom, kaneel, steranijs en rozijnen erbij; in laten trekken
Knolselderij in gelijke stukken snijden, opzetten met room en melk
Vervolgens garen en tot gladde crème draaien in de blender
Kappertjes krokant frituren op 180°