Tonijnbroodjes voor lunch of picknick

Ingezonden door
Wina van Dijk

Ingredienten
1 potje Kesbeke Piccalilly traditioneel geel
4 eetlepels Kesbeke augurkenblokjes
500 gram witbroodmix
3 dl handwarm water
40 gram zachte roomboter
1 ei
150 gram geraspte Old Amsterdam
3 blikjes tonijnmoot op water à ca 185 gram
3 hardgekookte eieren
6 ansjovisfilets
wat extra bloem

Bereidingswijze
Kneed een soepel deeg van de broodmix, water, roomboter, ei en de helft van de Old Amsterdam. Kneed er op het laatst de goed uitgelekte ugurkblokjes door en laat het deeg een half uur rijzen op een warme plek.
Maak intussen de vulling. Laat de tonijn uitlekken en verdeel de moten in kleine stukjes. Pel de eieren en snijd ze fijn.
Hak de ansjovisfilets in heel kleine stukjes. Meng de tonijn, eieren, ansjovis en de rest van de kaas door de piccalilly.
Verwarm de oven voor tot 200 graden.
Rol het gerezen deeg uit tot een rechthoekige lap van ca 20×30 cm. Verdeel daarover gelijkmatig het piccalilly-mengsel en rol de lap vanaf een smalle kant op. “Plak” de deegnaad met een beetje water stevig vast op de rol. Snijd de rol in 8 gelijke schijven en leg deze op een vel bakpapier op de ovenbakplaat. Bak de broodjes midden in de voorverwarmde oven in 25 minuten gaar.
Serveer de broodjes lauw of koud, zodat de vulling weer wat stevigheid heeft gekregen.

Met dit heerlijke recept heeft Wina van Dijk de receptenwedstrijd 2016 – 2017 gewonnen!