Ingezonden door
Eva Lisman
Ingrediënten
75 gr gerookte zalm
2 grote Kesbeke augurkenC
6 (provencaalse)groene olijven
Theelepel honingmosterd
1/2 tl gembersiroop
Klein stukje spaanse rode peper (1 cm)
5 takjes verse koriander
1 el creme fraiche
Zout en peper naar smaak
Bereidingswijze
Hak de Zalm, augurken, olijven, spaanse peper en koriander (enkele blaadjes achterhouden voor garnering) in kleine blokjes. Meng met de honingmosterd, gembersiroop en creme fraiche. Voeg eventueel zout en verse peper naar smaak toe. Laat de smaken een half uurtje intrekken in de koelkast.
Je kunt hier heel leuke hapjes mee maken! Bijvoorbeeld:
– Gerold in een plakje kipfilet ( vleeswaar)
– Op een rondje geroosterd maisbrood
– Als timbaaltje op een bedje van reepjes sla en rucola
– Op een blini ( weer eens iets anders dan kaviaar!)
– In een uitgehold zoet tomaatje of mini paprika
Echt heerlijk, weer eens wat anders en altijd een succes op feesten, partijtjes en luie zondagmiddagen voor de tv.