Boeuf a la Louise

Ingezonden door
Loes Meijboom

Ingrediënten
3 a 4 riblappen in flinke dobbelstenen, Bloem.
100gr spek dobbelsteentjes.
1rode paprika in stukken
1gele paprika in stukken
1groenepaprika in stukken
3 rode uien in halve ringen
500gram kastanjechampignons gehalveerd
500 ml bouillon
12 kerstomaten
500ml rode wijn
olijfolie
vloeibaar boter
verse kruiden(thym rozemarijn )
Dessertlepel zeezout.
Peper naar smaak,
3kruidnagelen 4 laurierblaadjes
1eetlepel bruine kandij.
Scheutje balsamico of ketjap naar smaak.

Bereidingswijze
Liefst in creusetpan, anders in braadpan. Vlees bestuiven met bloem. Boter en olie verhitten. Vlees dichtschroeien, peper en zout toevoegen.
Kruidnagel en laurier in een thee-ei meetrekken. In een koekenpan spekjes uitbakken en bij het vlees doen. Bouillon en wijn in de pan en in de oven op 100 graden ongeveer 3 uur zacht stoven. Intussen in de koekenpan uien, paprika en champignons fruiten.Na 3 uur de gefruite groenten en tomaatjes toevoegen. Kruiden, balsamico en/of ketjap erbij.

En nu het belangrijkste:
3 eetlepels zilveruitjes met vocht
3 eetlepels augurkenblokjes met vocht

Serveren met stokbrood om het heerlijke vocht op te dippen.
De tweede dag heerlijk met piccalilly en kidneybonen.

Wij eten dit regelmatig met een stevige rode wijn.