Amsterdamse Carpaccio

Ingezonden door
Carla Wisse

Ingrediënten
10 grote Amsterdamse uien (Kesbeke)
2 eetlepels augurkplakjes (Kesbeke)
300 gram gerookte Amsterdamse ossenworst
100 gram Old Amsterdamkaas; in grove flinters geschaafd
Handvol fijnbladige veldsla (Amsterdams vet)
3neetlepels mayonaise
3 eetlepels jonge jenever

Bereidingswijze
Leg voor het bereiden de ossenworst 20 minuten in de vriezer.
Was de veldsla, verwijder de lelijke worteltjes en hak de sla grof.
Snijd 6 Amsterdamse uien. doormidden. Hak de rest, samen met de augurkplakjes heel fijn en meng dit met de mayonaise en de jenever.
Snijd de ossenworst direkt uit de vriezer in flinterdunne plakjes en schik deze spiraalvormig en dakpansgewijs op 4 grote borden, te beginnen midden op het bord.
Leg midden op de ossenworst een pluk veldsla met daarop 3 halve Amsterdamse uien. Verdeel de augurk-uisaus in speelse cirkels over de worst en strooi er tenslotte de flinters kaas over.