Pistoletje warme geitenkaas
Ingredienten krabtartaar van noordzee krab
Voorgebakken pistoletjes
Gesneden plakken Hollandse geitenkaas
Abrikozenjam
Dwarsliggers
Bereidingswijze
Snij het pistoletje door. Beleg deze met geitenkaas. Leg er een dwarsligger op. Verdeel een eetlepel abrikozenjam over het broodje. Weer een dun plakje geitenkaas. Vervolgens tussen de contact-gril of tosti-ijzer tot de kaas heerlijk gesmolten is.
TIP
Serveer met een salade evt. wat rucola-salade er bij.
Pasta-salade tonijn
Ingrediënten
2 Blikjes tonijn in olie
500 Gr schelpjes macaroni
4 El mayonaise (evt. halva- of yogonaise)
4 El piccalilly
2 El zilveruitjes
Peper en zout
Bereidingswijze
Laat de tonijn en het zuur uitlekken. Kook de macaroni beetgaar met wat olie en zout. Doe alle ingrediënten in een mengkom. Verkruimel de tonijn. Peper en zout naar smaak.
TIP
Garneer dit feestelijk met gele blokjes komkommer.
Varkenshaas + stampot van rucola
Ingrediënten
1 Varkenshaas pp
200 Gram geschilde aardappelen pp
100 Gram rucola pp
1 El grove mosterd
1 El roomboter
Boter om in te bakken
Peper en zout
Piccalilly
Bereidingswijze
Maak aardappelpuree met mosterd, peper, zout en boter. Braad de varkenshaasjes rosé. Peper en zout naar smaak. Roer op het laatst de rucola door de puree. Blus de boter af met wat water en piccalilly, roeren met een garde.
TIP
Serveer met piccalilly.
Rolmops gerookte zalm + kaas
Ingrediënten
Mooie plakken gerookte zalm
Selderijsalade
Zilveruitjes
Geprakte/gekorrelde
Gorgonzola Pesto
Peper en zout
Bereidingswijze
Rol de zalm op met daarin de selderijsalade en de gehakte zilveruitjes. Smeer over de rolletjes de pesto. Garneer met de gekruimelde Gorgonzola en evt. peper en zout.
TIP
Leuk als voorgerecht of bij de borrel: snij de rolmops door en steek er grote prikkers in.
Franse uien chutney
Ingrediënten
Potje zilveruitjes
1 El rode paprikapoeder
100 Gram basterdsuiker
50 Gram rozijnen
Rode port
Rode wijn
Bereidingswijze
Doe alle ingrediënten in een pan. Bedek deze met rode port en rode wijn in gelijke delen. Laat dit op een zacht vuur zachtjes inkoken tot een stroperig geheel.
TIP
Serveer bij alle patés. Bij de borrel op een toastje. Lekker bij plakjes worst.
Salade van gerookte kip
Ingrediënten
1 El mayonaise (evt. halva- of yogonaise)
1 Gerookte kippenborst
1 El augurkenblokjes
1 Kwart ijsbergsla
Uitgebakken spekblokjes
Peper en zout
Bereidingswijze
Doe alle ingrediënten in een mengkom. Meng deze met een kwart van het overgebleven vet van het spek in de mengkom. Peper en zout naar smaak.
TIP
Serveer op getoast of gegrild rozemarijn- of naanbrood.
Balletjes gehakt
Ingrediënten
500 Gram rundergehakt
2 Gesnipperde sjalotjes
1 Handje peterselie
1 Teentje knoflook
Paneermeel
3 Eieren
Kleine blokjes augurk
Boter
Peper en zout
Bereidingswijze
Meng al deze ingrediënten met de hand. Proef of het op smaak is. Maak niet te grote ballen en bak ze in boter 7 minuten op laag vuur. Blus de boter af met het vocht van het zuur.
TIP
Serveer op een broodje of bij stamppot met witlof. Lekker met piccalilly.