Kesbeke Nieuws

Hoorntje van filodeeg met piccalilly-crème en crème fraîche

Hoorntje van filodeeg met piccalilly-crème en crème fraîche

Ingrediënten
1 Pak filodeeg
Piccalilly
Crème fraîche

Bereidingswijze
Rondjes snijden uit het filodeeg. Filodeeg om een ijzeren vormpje doen, om een hoorntje te vormen. Piccalilly en crème fraîche elk apart in een spuitzak doen. De vormpjes in de oven op 160 ˚C tot ze goudgeel zijn. Laten afkoelen en dan de crème fraîche en piccalilly erin spuiten.
TIP: Serveren in een bak met sesamzaad. Garneren met een mooi blaadje cress of vegetarische kaviaarbolletjes.

Kropsla met dikke Amsterdamse ui

Kropsla met dikke Amsterdamse ui

Ingrediënten
1 Kropsla
4 Amsterdame uien
Cress of kervel
Crème fraîche
Taugé en zeekraal
Spaghetti van komkommer
Granny Smith appel

Bereidingswijze
Amsterdamse ui grofsnijden. Granny Smith appel in dikke staafjes snijden. Ui en appel vermengen met de kropsla, cress of kervel, taugé en zeekraal. Crème fraîche apart erbij doen, garneren met basilicum cress.
TIP: Serveren bij Pata Negra ham of vis.

Groentedips piccalilly-mayonaise

Groentedips piccalilly-mayonaise

Ingrediënten
4 El piccalilly
1 El mayonaise
1 El geslagen room
Groene asperge
Sesamzaadjes (verschillende kleuren: wit, zwart, wasabi, soja etc.)
Croutons

Bereidingswijze
Piccalilly, mayonaise en room met elkaar vermengen. Naar smaak toevoegen: scheutje witte wijn, zout en peper. Groene asperge op maat snijden, op een prikker rijgen en door de sesamzaadjes halen. Serveren met croutons.
TIP: Heerlijk als dipsaus bij chips of kreeft.

Blauwschimmelkaas met ananas en Amsterdamse ui

Blauwschimmelkaas met ananas en Amsterdamse ui

Ingrediënten
Pittige blauwschimmelkaas
1 El brunoise gesneden ananas p.p
1 Amsterdamse ui p.p.
Gembersiroop
Gemberkoekje

Bereidingswijze
Ananas en Amsterdamse ui fijnsnijden, deze met elkaar vermengen en op bord scheppen. Plakje blauwschimmelkaas (0,5 cm dik) apart erbij leggen (evt. 3 min. in de oven verwarmen). Afmaken met een druppeltje gembersiroop en gemberkoekje erbij.
TIP: Serveer hier notenbrood of toast bij.

Grilspies met Amsterdamse ui en Cornichon met geraspte geitenkaas

Grilspies met Amsterdamse ui en Cornichon met geraspte geitenkaas

Ingrediënten
1 Amsterdamse ui
4 Kleine cornichons
1 Paprika
1 Courgette
Krokante koekjes
Geitenkaas

Bereidingswijze
Ingrediënten op maat snijden, ongeveer vierkant. Aan een grilspies rijgen en op de grill leggen. Geitenkaas raspen en deze op het einde erover heen strooien.
TIP: De geitenkaas apart serveren in een leuk bakje.

Langoustine met mayonaise van zilverui

Langoustine met mayonaise van zilverui

Ingrediënten
1 Pot zilveruitjes (4 el fijnsnijden) 2 El mayonaise
1 El crème fraîche
1 El yanté
Noten-cress
Langoustine

Bereidingswijze
Mayonaise-ingrediënten met elkaar vermengen en op smaak brengen met peper, zout en citroensap. Langoustine bakken evt. stukje zalm erbij.

Filet américain met cornichons

Filet américain met cornichons

Ingrediënten
4 El filet américain
40 Gram cornichons fijngesneden
Koekje van ui
Kwarteleitjes
Knoflook cress en kaviaar
Krokante chips

Bereidingswijze
Filet américain mengen met fijngesneden cornichons. Naar smaak toevoegen: peper, zout, druppel, gembervocht en vocht van de cornichons. Afmaken met een koekje van ui, gepocheerd kwarteleitje, knoflook cress en kaviaar.
TIP: Serveer met toastjes of krokante chips