Tosti met Comté, groenten en mayonaise van augurk
Ingrediënten
8 Plakken zuurdesembrood
8 Plakken Comté kaas
16 Groene asperges
4 Bospeen
Knolselderij
Courgette
Koolrabi
1 Potje Kesbeke augurken
4 Dl mayonaise
Bereidingswijze
Snij alle groente in lucifervorm van ongeveer 10 cm en blancheer beetgaar. Zuurdesembrood insmeren met olijfolie en peper en zout. Leg plakken Comté op brood en rangschik hierop de groenten, andere plak brood erop leggen en geheel in het tosti-ijzer. Mayonaise en augurken in blender, draai tot gladde massa. Snij de goudgele tosti in plakken en serveer de augurk-mayonaise er apart bij.
Drie maal Amsterdamse ui
Ingrediënten
1 Potje Kesbeke Amsterdamse ui
8 Langoustines
8 Coquilles
4 Pomodori tomaten
4 Trostomaatjes
Bereidingswijze
Snij de coquilles tot tartaar, op smaak maken met peper zout en olijfolie. Snij de langoustines tot tartaar, op smaak maken met zout peper en olijfolie. Ontvel de pomodori en snij deze in blokjes, op smaak maken met peper zout en olijfolie. Kapje van de Amsterdamse ui afsnijden en uithollen vul de uien met de verschillende tartaren. Garneer met een gebakken langoustine, coquille en gekonfijt trostomaatje.
Terrine van geitenkaas uit ‘Neck’ en speltbrood met piccalilly-appel
Ingrediënten
15 Plakken geitenkaas (3 mm dik)
15 Plakken speltbrood (3 mm dik)
5 Blaadjes gelatine
8 Dl melk
100 Gr zachte geitenkaas
4 Appels
1 Potje Kesbeke piccalilly
Gemengde sla soorten
Bereidingswijze
Verwarm geitenkaas en melk, los gelatine hierin op. Speltbrood insmeren met de gelei van geitenkaas en melk, leg hierop een plak geitenkaas. In terrine dit om en om door blijven stapelen terrine onder druk wegzetten in koeling. Potje piccalilly in blender gladdraaien. Appels in dunne plakken in de piccalilly-massa marineren (paar uur). Snij de terrine in mooie plakken en dresseer de piccalilly appel er omheen.
Salade van gepocheerde kreeft met cannelloni van kreeft en augurk
Ingrediënten
Canadese kreeft gekookt in court bouillon
1 Potje Kesbeke augurken
50 Gr mayonaise
Wat bieslook
1 Bergamotcitroen
50 Ml witte wijn azijn
150 Ml extra virgine olijfolie
1 limoen
Bereidingswijze
Verdeel kreeftenstaart in 4 gelijke stukken. Snij resterende vlees van de scharen en pootjes tot “tartaar“, maak aan met mayonaise, bieslook, limoensap, peper en zout. Snij augurk flinterdun in lange plakjes en leg dakpansgewijs neer, hierop in het midden een dunne strook kreefttartaar en rol het geheel op tot een mooie cannelloni. Leg stuk kreeft op het bord samen met de cannelloni. Dressing: meng olie, azijn en sap van bergamotcitroen.
Gepocheerde abrikoos, Pata Negra en ingemaakte gele komkommer
Ingrediënten
8 Gele abrikozen (ontveld en ontpit)
8 Plakken Pata Negra ham
1 Pot Kesbeke gele komkommer
Bereidingswijze
Wikkel de Pata Negra om de abrikozen. Snij de komkommer in blokjes van 1 cm bij 1 cm. Zet de abrikozen in Pata Negra 2 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden. Dresseer abrikozen op bord samen met de blokjes gele komkommer. Garneer naar eigen inzicht met wat mooie kruiden en of sla soorten. Maak gerecht af met een mooie olijfolie.
Kalfsniertjes met aardappelsalade, zoetzure biet en mosterdsaus
Ingrediënten
750 Gr schoongemaakte kalfsnier
1 Pot zoetzure bietjes
2 Grote aardappels
1 Ui in blokjes gesneden
2 El grove mosterd
1 Augurk
4 Dl room
Bereidingswijze
Ui en afsnijdsel van kalfsnier glazig aanbakken. Room toevoegen en 30 minuten sudderen. Aardappels koken en in plakjes snijden, op smaak maken met mayonaise, yoghurt, gesnipperde augurk en peper en zout. 8 Zoetzure bietjes in vieren snijden. Kalfsnier op hoog vuur bakken, op smaak brengen met peper en zout. De saus met uitjes en afsnijdsel van de nier door de blender halen en eetlepels mosterd toevoegen.
Gerookte paling, snijbonen, piccalilly-ketchup en zeewier
Ingrediënten
1 Pot pikante piccalilly van Kesbeke
100 Gr snijbonen
400 Gr gerookte paling
Krokant zeewier (in betere speciaalzaak)
Diverse sla soorten
Bereidingswijze
Haal het vet van de gerookte paling en snij filets in lange banen. Doe de inhoud van potje pikante piccalilly in de blender en draai deze glad. Blancheer de gewassen snijbonen kort en snij in lange banen. Garneer met wat sla soorten en de krokante zeewier.