• slide-2-d
  • slide-1-d
  • slide-2-d
  • slide-2-d

Ook topchefs werken met Kesbeke: kwaliteit wordt herkend!

Veel restaurants gebruiken de producten van Kesbeke bij de maaltijden. Dat komt omdat Kesbeke Fijne Tafelzuren maakt, met de nadruk op ''fijne''. Dat zoveel restaurants Kesbeke gebruiken, merkt u waarschijnlijk niet. We hebben nu eenmaal geen merkje op ons product staan als het bij u op het bord ligt. Of u moet onze smaak herkennen...

Steeds meer topkoks van sterrenrestaurants hebben Kesbeke ontdekt. En daar zijn we best trots op. Daarom stellen we graag een paar toppers aan u voor:

Lucas Rive, chef-kok bij de Bokkedoorns

Lucas Rive (1963) chef-kok de Bokkedoorns, Overveen. Al op zesjarige leeftijd stond Lucas Rive naast zijn moeder in een pannetje te roeren. Op zijn achttiende werd Rive voor de keuze gesteld koken of voetballen. Rive koos voor voetballen en kookte op jonge leeftijd op hoog niveau. Na in een aantal restaurants gewerkt te hebben nam John Beeren hem in dienst bij het gerenommeerde restaurant De Bokkedoorns en benoemde hem vrij snel daarna tot chef-kok. Op prille, zevenentwintigjarige leeftijd vergaarde hij daar de tweede Michelin-ster. Sindsdien stapelt de lof zich op. De Nederlandse cuisine mag dan een gigantische inhaalslag hebben gemaakt, het mentaliteitsverschil tussen Frankrijk en Nederland blijft volgens Rive levensgroot. "Daar (Frankrijk) leven andere ideeën over hiërarchie in de keuken. In Nederland is dat anders. Ik ben er het bewijs van dat een groot ego niet hoeft voor dit werk. Ik heb het niet in me en ik heb er ook geen behoefte aan. Wat moet ik nou gaan zeggen. Je m'appelle Lucas Rive et j'ai deux etoiles?" Rive woont in het centrum van Hoorn, samen met zijn vrouw en drie kinderen.

Sinds 1991 heeft de Bokkedoorns twee sterren in de Guide Michelin. Al jaren weet Lucas Rive in de keuken een zeer hoog niveau te handhaven. Naast à la carte met een ruime keus aan specialiteiten is er keuze uit een vier-, vijf- of zesgangen menu. Het interieur is strak, chique en sfeervol. Wandschilderingen en schilderijen onderbreken op de strakke muren en de indrukwekkende, moderne kroonluchters zijn echte blikvangers. Op zomerse dagen kan lunchen of dineren op het terras dat uitzicht biedt op een meertje omgeven door het typische duinlandschap.

KLIK HIER VOOR HEERLIJKE RECEPTEN VAN LUCAS RIVE

Margo Reuten, chef-kok restaurant Da Vinci

Margo Reuten (43) is de enige vrouwelijke chef-kok in Nederland met twee Michelin-sterren. Al op haar 24e werd ze als eerste vrouw meesterkok. Ze heeft met haar partner het restaurant Da Vinci in Limburg. Restaurant Da Vinci is een culinair samenspel van details, passie en kunde. Natuurlijk spelen de gerechten van Margo hierin een centrale rol: de finesse, het raffinement, de creativiteit. Allemaal even belangrijk. Maar Da Vinci is veel meer. Da Vinci is persoonlijke aandacht aan tafel, een uitgelezen wijnkeuze uit de speciale vinoteca van Petro. Da Vinci is onvergetelijk.

U wordt ontvangen in de aperitiefruimte. Samen in de stemming komen met een sprankelend glas champagne. Hier kijkt u uw ogen uit. Het trappenhuis naar de afterdinnerruimte, die u via de loopplank bereikt en waar u uitgezakt in een van de loungestoelen heerlijk kunt nakeuvelen. En wie naar beneden kijkt, ziet hoe in de gloednieuwe keuken het ene na het andere meesterwerk bereid wordt.

KLIK HIER VOOR HEERLIJKE RECEPTEN VAN MARGO REUTEN

Paul Fagel, chef-kok restaurant Het Arsenaal

Paul Fagel is een telg uit de beroemde Fagelfamilie. Voorbestemd om cuisinier te worden, trok Paul op z'n achttiende naar Frankrijk om er de kneepjes van de Franse haute cuisine in het algemeen en de Provençaalse keuken in het bijzonder te leren. Zijn drijfveer was de introductie van de Franse keuken in Nederland. En dat is hem overtuigend gelukt. Terug in Nederland ging hij werken in restaurant Klein Paardenburg in Ouderkerk aan de Amstel, destijds van zijn broer Ton. Na zeveneneenhalf jaar opende Paul Fagel zijn eigen restaurant in Wijk bij Duurstede. Hij noemde het ‘Duurstede’ en kreeg al snel een ster in de Guide Michelin. Negentien succesjaren later (1993) vestigde Paul Fagel zich in Het Arsenaal in Naarden-Vesting. Hij begon daar met Restaurant Het Arsenaal en De Brasserie Paul Fagel. Broer Ton assisteert hem in het Arsenaal. Ook Wulf Engel is hier herenigd met de familie Fagel. Sinds september 2009 maakt Theaterzaal Klein-Arsenaal ook deel uit van Arsenaal Restaurants Paul Fagel.

KLIK HIER VOOR HEERLIJKE RECEPTEN VAN PAUL FAGEL

Ron Blaauw, chef-kok restaurant Ron Blaauw

‘Ik doe dit vak al van jongs af. Lekker koken...
Mijn eerste plek was bij Petit Nord in Hoorn, toen La Ciboulette in de Beemster. Daarna een paar mooie jaren bij de Kersentuin (met Joop Braakhekke) en bij Aujourd’ hui in Amsterdam en ’t Jagershuis in Ouderkerk aan de Amstel. Veertien jaar geleden ben ik daar ook mijn eigen restaurant begonnen. En dit jaar zijn we weer een stapje verder gegaan. We hebben in Amsterdam ons nieuwe restaurant geopend. Mooie plek, vlakbij het Vondelpark. Vriendelijk ingericht, open keuken, zodat de gasten zien wat we doen. Daar hou ik van. Het is alle dagen feest voor mij, als ik zie hoe mijn gasten genieten van onze gerechten. Mooie, eerlijke smaakcombinaties op basis van pure streekproducten, dat is waar wij onze creativiteit in uitleven. En daar horen alle basissmaken bij: zoet, zout, bitter en... zuren. De fantastische zoet-zuur- varianten van Oos Kesbeke zijn daarbij absoluut onmisbaar. Zijn producten brengen ons vaak op verrassende ideeën.

KLIK HIER VOOR HEERLIJKE RECEPTEN VAN RON BLAAUW

Eric van Loo, chef-kok restaurant Parkheuvel

In mijn vak gaat het om smaak. Smaak is een weergave van je zintuigen: horen, zien, voelen, ruiken en proeven. Dat resultaat wordt opgeslagen in je hersens. Als ik iets proef, gaat dat langs het smakenpalet dat ik in mijn hoofd heb gecreëerd en waarvan ik weet: ‘ dit zit goed’. Als wat ik proef daarmee harmonieert, dan waardeer ik het; contrasteert of botst het, dan zal ik er niet enthousiast van worden. Zo werkt het niet alleen bij mij maar bij ieder mens. Hoe omschrijf je bijvoorbeeld een cannelloni van sinaas- appel sesam gevuld met een mousse van Amsterdamse piccalilly? De smaak is licht zoet, krokant mondgevoel, filmend, licht zuurtje. Maar als ik dat zo tegen je zeg, klinkt het niet als een smaakvolle combinatie. Proef je een hap, dan eet je beleving. Veel belevingen, en dat is het leuke aan eten, dit kun je bijna niet onder woorden brengen. Met dit receptenboekje wil ik de omschreven gerechten zo aan u voorstellen, dat u haast dezelfde smaakbeleving kan evenaren zoals ik creëer in mijn eigen restaurant.

KLIK HIER VOOR HEERLIJKE RECEPTEN VAN ERIC VAN LOO

bottom